Sola diatonične in klavirske harmonike Monika Mlinar
Monika Mlinar se je rodila leta 1984 v Slovenj Gradcu. Svojo glasbeno pot je začela pri treh letih, ko je imela prvi nastop v domači kuhinji. Pela je slovenske narodne pesmi in recitirala slovensko poezijo. Pri šestih letih je imela prvi javni nastop v mali šoli, kjer je pela in igrala klaviature. Ob vstopu v osnovno šolo je pričela obiskovati privatne ure klaviatur pri Jožetu Anclinu, izpite pa je opravila na glasbeni šoli v Celju. Medtem se je prvič srečala tudi s klavirsko harmoniko, prve prijeme ji je pokazal oče. Spoznala je Avsenikovo glasbo, ki jo je zelo navdušila, zato je po končani osnovni šoli glasbeno pot nadaljevala z učenjem klavirske in kasneje tudi diatonične harmonike, njen mentor je bil Robert Zupan. Udeležila se je številnih tekmovanj in veliko nastopala. Leta 2002 je ustanovila glasbeno skupino Zapeljivke in začela pisati glasbo. Njene prve skladbe so med drugimi izšle na zgoščenki Prvi je prvi, ki je pri založbi Gong Records izšla leta 2008.

V času študija se je štiri leta učila solo petja v Studiu Bonaldi pri mag. Kianu de Bonaldiju in Dr. Katarini Predovnik. Leta 2007 je pričela s poučevanjem harmonike in petja v Ljubljani ter Kočevju. Leta 2008 je postala tudi mentorica harmonike in petja v Glasbeni šoli Lipičnik v Grosuplju in Novem mestu.

Leta 2009 je z Zapeljivkami začela sodelovati s priznanim pesnikom in pisateljem Ferijem Laiščkom, s katerim sta združila poezijo in narodno-zabavno glasbo in ustvarila 12 skladb, ki so izšle na zgoščenki Ljubezen le sveti pri založbi RTV Slovenija, leta 2013. 

Za vpis pokličite 041 41 44 61 ali pošljite e-mail na info@sola-harmonike.eu
Kontakt